lördag 26 juni 2010

Cevapcici (Çevapçiçi)

Cevapcici (Çevapçiçi)
Ingredienser:

• 500 g grovmalen blandfärs , gärna innehållande lamm
• 1 äggula
• 1 finriven gul lök
• 1 tsk drygt sambal oelek
• 2 pressade vitlöksklyftor
• 1 tsk salt
• 1 krm peppar
• grillolja
Gör så här:

Blanda samtliga ingredienser utom grilloljan till en smidig färs.
Forma avlånga köttbullar, liknande s k järpar. Pensla med grillolja. Grilla över kolglöd.
Servera med finhackad rå lök, en blandsallad och gärna klyftpotatis. En tomatsås med grovhackade tomater och en smörsås, t ex béarnaise, är också goda tillbehör.
hämta från http://www.ica.se/recept?recipeid=1625
            sås
1 burk hela tomater (mutti)
½ tsk drygt sambal oelek
½ lök
2 pressade vitlöksklyftor
salt
1msk tomatpure
1-½ socker
2-3 msk citorensaft
putar på detta.

Cevapcici (Çevapçiçi
<> 
<><>
Kvällspromenad med hund och Henke.

Dag har varit ganska lugn här, vi gjorde cevapcici och grillade och så hitta vi på en egen tomatsås till det och det blev smarrigt och gott. Med klyftpotatis, gräddfil och grillad lök till, det blev jättesmarrigt och jättegott. Sen gick vi ut och gick en långpromenad med Goldie och Henke tog lite kort på oss. Det var en väldigt god dag. Det var härligt och varmt ute. Det var så gott så!

Inga kommentarer: