fredag 25 juni 2010

Midsommarafton med Sill a’la russe

Sill a’la russe
1 brk. matjessillfilé (220 gr.)
1 dl. majonnäs
1 dl. gräddfil
1 msk. senap
¼ sallad
1 gul lök
2 inlagda rödbetor
2 hårdkokta ägg (gulan och vitan var för sig)
dill

Häll av sillspadet och lägg sillen i en form. Blanda majonnäs, gräddfil och senap och häll såsen över sillen.


Hacka resten var för sig och blanda lök och sallad. Täck majonnässåsen med ränder av det hackade, garnera med lite dill och låt rätten stå kallt i minst 1 timma före serveringen. Servera med nykokt färskpotatis och njut.



Midsommarmorgon, vi vaknar. Nu var det jakt efter jordgubbar och så. Vi tog Goldie och gick ut och gick en långpromenad med henne, sen for vi upp till stan, till Överby och handlade. Där hade dom bara tyska jordgubbar, men jag sa: nä, det ska vi inte ha! Mitt emot Sabana stod det en och sålde, men jag vet inte om de var svenska, men de kosta 59 kr kilot, så vi köpte där.


Sen kom vi hem och vi gjorde sill á la russe med potatis, nubbe och en Mariestadsöl. Det var riktigt smarrigt med färsk potatis – det är väldigt gott. Sen tog vi jordgubbar och grädde med kaffe och Baja päron. Det var riktigt mumsigt och gott.

Sen gjorde vi oss i ordning och gick ner till Sjuntorps danslag och titta när de dansade runt stången och sjung och spelade. Vi träffade lite kompisar. Men vovven var lite rädd, när vi var där nere, så hon satt i mitt knä. När vi kom hem igen, så tog vi sill, potatis, gräddfil, gräslök och en nubbe och en öl. Det var himla gott. Det är gott med färskpotatis, sill och gräslök – det är det godast jag vet! Sen tog vi oss en grogg. Det blev inte så mycket mer. Vi satt här och hade trevligt och mysigt tillsammans. Det var lugnt och gott. Vädret var perfekt och det var underbart ute.

Nu får ni ha en trevlig midsommar!



Inga kommentarer: