onsdag 31 juli 2013

Rekord igen


räkmacka till eftermiddags kaffe.



Mitt rekord på att sova… jag vaknade av hundskäll här precis bredvid, så är det på morgonen. Men jag vaknade med en tom säng bredvid mig, för jag sov så himla länge. 
Vi tog lite frukost här, juice, kaffe, smörgås och skinka. Det känns väldigt gott. 
 Så nu sitter han på den berömda Arbetsförmedlingen och söker lite arbete, det är ju tråkigt att han har blivit arbetslös. 
Men nu ska vi ta en promenad, och ta Lejonet & Björnen-glass. Den var ju så himla god i Smögen! 
Så nu ska vi försöka ta oss ner, men först ska jag göra i ordning min egen almanacka, Planeringskalendern, det är ju dags för det. För den ska jag ju ha med mig till arbetet, när jag börjar jobba igen. Så tänker man ju inte, att man måste ha en almanacka. Dom tycker att jag ska använda min iPhone som almanacka, men jag tycker att jag inte är där än, jag får vänta lite, jag får vänta ett år till, känner jag. Jag vill ha almanackan, jag tycker den är trevlig.

Det är mitt i veckan, vi har tagit det väldigt lugnt idag. Det var väldigt svårt att hitta vykort, det är väl inte modernt att skicka vykort längre, men det är ju inte alla som har Facebook eller sms och sånt, och kan ta emot foton eller nåt roligt. Men jag hittadevykort på turistbyrån här i Grebbestad, jag fick springa ner och titta. Nu har jag skickat iväg lite kort till personer som kanske är lite ensamma och övergivna, så dom får lite uppiggande kort från oss. Och så har jag skickat kort till kattvakten. Det är helt underbart, vi fick färsk makrill av hyresvärden som vi har här! Så nu står vi och grillar mitt i natten, och kokar oss lite potatis. Och spenat, vi köpte färdigstuvad spenat, så får vi se vad det smakar! Det har jag aldrig gjort, men har man inte vetemjöl med sig och så, så får man använda det man har. Så försökte vi gå den gamla vägen som jag gick när jag var nitton år, men den fanns inte! Det var bebyggelse nu, det ändras! Så var vi nere och smakade på Lejonet & Björnen-glassen, gud vad den är god, den är riktigt smarrig! Ser ni den nånstans, så ät den, den är riktigt god! Det är inte många som har den, faktiskt. Nu ska vi sätta oss och äta och ta det lite allmänt lugnt. Jag har även prövat att ta gin med Paulins nyttighetsdryck med blåbär, det gick väl an. Yrseln blev lite bättre och så där. Så nu står min lilla boyfriend där ute och grillar, så nu ska vi väl äta här och så. Så får ni ha det så bra
Vi fick makrill av hyresvärden, det var jättegott att grilla, det var jättegott med potatis och så, riktigt smarrigt! 

Sen tog vi oss en promenad efter att vi hade slängt soporna, det verkar väldigt dött här ute, det var inte så mycket öppet. 
Till Malcolm´s gick vi ner och tog oss en öl och satte oss där en stund. Sen tog vi oss en promenad runt och tittade i hamnen. Men det verkar heldött här, det är bara några få som har öppet. Ändå är det semestertider, det verkar ha blivit dämpat nere på kusten med turister, folk har inte pengar till att vara ute och åka. 

Men nu ska vi krypa ner i sängen, så får vi se vad som händer i morgon. Vi har bokat en båtresa, det ska bli riktigt trevligt att åka iväg på! Nu kryper vi ner i sängen och sover gott, klockan är ganska mycket, snart halv två. Så det ska bli gott att sova, ni får ha en bra dag!!



Vid hamn  i går kväll så kom båt in med ny fångade räkor. 



Inga kommentarer: